Xərçəngdən qorunmaq üçün xiyarın qabığını soyun

Baş səhifə

Çindəki Anhiu Kənd təsərrüfatı Universitetinin mütəxəssisləri meyvə və tərəvəzlərlə bağlı yeni bir araşdırma aparıb.

Resmixeber.az ,Ölkə.Az -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticicəsində elm adamları meyvə-tərəvəzlərin yeyilmədən əvvəl qabığının soyulmalı olduğu qənaətinə gəliblər.

Məlum olub ki, alma, xiyar, krevet və düyü kimi qidaların üzərindəki zərərli pestisidlər yuyulduqda getmir.

Pestisidlər qaraciyər xərçəngi ilə əlaqəli olduğu görünür. Hətta yaxın vaxtlarda aparılan başqa bir araşdırmada pestisidlərin Hopkins lenfoması, leykemiya və sidik kisəsi xərçəngi kimi xərçənglərə siqaretdən daha çox təsir etdiyi irəli sürülüb.

Spread the love

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir