Şərab bəzi xərçəng növlərinə qarşı faydalıdır

Dünya


Şərab bəzi xərçəng növlərinin riskini azaldır.

İspaniyalı alimlər müəyyən ediblər ki, üzümdən hazırlanan bu içkinin orta səviyyədə istehlakı dəri, mədə və beyin şişlərinin inkişaf riskini azalda bilər.

Tərkibindəki fitoestrogenlər və antioksidantlar hüceyrələri reaktiv oksigen növlərinin zədələnməsindən qoruyur.

Bir stəkan içdikdən sonra mədə turşuluğunun artması buradakı ən zərərli bakteriyalar olan “Helicobacter pylori”nin fəaliyyətini məhdudlaşdırır.

Mənbə: lenta.ru

www.RESMIXEBER.az

Spread the love

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir