Bu resptin vətəni Almaniyadır. Eliksiri ilk dəfə almanlar hazırlayıb və reseptini dünyaya yayıblar.
Eliksirin hazırlanmasında istifadə edilən tərəvəzlərin hər üçü ayrı-ayrılıqla orqanizm üçün çox faydalıdır.
Sarımsaq öz antibakterial, antiseptik və virus əleyhinə təsiri ilə tanınır. Onun tərkibində olan çoxlu mikroelementlər (natrium,kalium, kalsium,sink,fosfor) damarların daxilini təmizləyir və onların elastikliyini artırır. Bundan başqa, sarımsağın tərkibində olan C, B6, marqans toxumaların yaşama gücünü artırır.
Zəncəfil təbii antioksidant kimi tanınır. Həzm sisteminin pozulmalarından şikayət edən adamların bir nömrəli həkimi hesab edilir. Onun tərkibində olan cincerol yoğun bağırsaq xərçənginin müalicə və profilaktikasında istifadə edilir.
Limon öz tərkibi ilə orqanizmin turşuluğunu neytrallaşdırır, orqanizmin müqavimətini artırır və maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Yuxarıda sadalanan 3 tərəvəzin qarışımından əmələ gələn eliksir isə bir çox xəstəliklərin müalicəsində çox faydalıdır.
* 4 ədəd qabıqlı limon
* 4 diş sarımsaq
* 2 xörək qaşığı zəncəfil
* 2 stəkan su
Limon yuyulur, qabığı ilə birlikdə xırda doğranır. Sonra zəncəfil və qabığı soyulmuş sarımsaq blenderdə üyüdülür. Üzərinə su əlavə edilib qaynanmağa qoyulur. Qarışım qaynayana qərəq qarışdırılmalıdır. 5 dəqiqə qaynadıqdan sonra süzülür və soyuduqdan sonra soyuducuda saxlanılır.
Qarışımdam hər gün səhər acqarına yeməyə 2 saat qalmış 1 stəkan içilir. Dadlandırmaq məqsədi ilə qarışıma bal əlavə etmək olar. Müalicə bir neçə həftə aparıldıqdan sonra 1 həftə fasilə verib yenidən təkrarlamaq olar.
Eliksir arterial təzyiqi aşağı salır, qan dövranını yaxşılaşdırır, immuniteti qaldırı